Går du i säljtankar
förutsättningarna ser olika ut för alla

  • Ska du gå i pension
  • Har du tröttnat, vill göra något annat
  • Generationsskifte, överlåta till barnen
  • Behöver, men orkar inte expandera
  • Ekonomin går inte ihop, vill ha en utväg
  • Hur ser dina förutsättningar ut
  • har du ett litet företag med 1-4 anställda?

– Anlita ingen amatör, REX vet hur man gör-

Ska Du sälja restaurang, sälja hotell, sälja café, sälja pizzeria, sälja salong, sälja rörelse eller sälja AB? REX hittar köparen.  

REX är en mycket effektiv Affärspartner. REX hittar köparen, vi hjälper dig genom hela processen. Du tar hand om dina vardagliga arbetsuppgifter och lutar dig tillbaka medan företagsmäklaren sköter försäljningen. Vi tar hand om alla intressenter, telefonsamtal, annonsering, visningar och slutligen skräddarsys köpeavtalet.

Har du ett mellanstort företag med 4-30 anställda eller kanske fler?

Företagsmäklarens uppgift är att skapa de bästa förutsättningarna för alla parter. En företagsaffär ska vara en sund och bra uppgörelse där alla parter är nöjda.

REX marknadsför alla företag som är till salu på en fri och öppen marknad. När det gäller större företag där många personer är inblandade, rekommenderar vi att man håller försäljningen diskret till en början.

Inget företag är byggt av bara en enda person. Glöm därför inte bort de anställda på det företag du lämnar och att alla har bidragit till företagets framgång. Många köpare brukar kräva att några nyckelpersoner stannar kvar på företaget, åtminstone under en övergångsperiod. Det kan vara du själv som bör stanna några månader för att inte oroa personal eller leverantörer.

Huvudsaken är att du har gjort ditt bästa för att göra företagsöverlåtelsen så smidig som möjligt för alla inblandade.

REX företagsmäklare och du som säljare av ett företag, skapar ett samarbete tillsammans. REX samlar upp all fakta om ditt företag och sammanställer en Objektsbeskrivning som våra intressenter får på visningen. Mäklaren sköter hela visningen och du som säljare bör vara med för att svara på frågor som mäklaren inte kan svara på. I övrigt sköter REX allt annat.

Vi uppdaterar dig om varje steg i försäljningsprocessen, såsom, när vi får bokning till visningar, hur många som kommer, när vi fått bud och när det är dags att skriva Köpeavtal.

Mäklararvodet baseras på köpeskillingen och betalas när tillträde sker. Arvodet är avdragsgillt för dig, som en kostnad och sänker därmed skatten. Avsätt en del av pengarna till din pension.

Kontakta Mäklarteamet: ekonomi@rexformedling.se

 

Tel: 0736-22 00 71 ekonomi@rexformedling.se

Många känner inte till att det finns företagsmäklare,

alla vet däremot att man ringer en fastighetsmäklare när man ska sälja sin bostad. Vi företagsmäklare hjälper personer som startat upp ett företag, vill lämna, men inte lägga ner det, utan överlåta det till någon annan som fortsätter i samma spår, eller vill starta upp något nytt i samma lokaler.

REX affärsmäklare kan bedöma hur vi ska sälja ditt café, restaurang, hotell, städfirma, salong eller butik. Vi är skickliga marknadsförare och säljare som vet vilken målgrupp vi ska nå för att hitta rätt köpare.

Det kan ta 6 dagar, 6 veckor eller 6 månader att hitta köparen. I de flesta fall beror det på kombinationen av ditt företagsvärde, läge och köpeskilling. Kontakta oss idag, vi kommer ut till dig för att lära känna dig och ditt företag.

REX Företagsmäklare