Hotell på Stora torget – Möbelstaden

Dela med dina vänner

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
 • Detta hotell har funnits på plats sedan 1950. Placerat mitt i händelsernas centrum vid köpgallerian, banken och biblioteket. Hotellet har även ortens mest besökta Lunchrestaurang som erbjuder 4 olika sorters rätter varje dag.

  Varje fredag är det marknad på torget och hotellets café blir välbesökt. Om sommaren är uteserveringen torgets medelpunkt. I entrén möts man av ett modernt och inbjudande café med designmöbler. Incheckningen till hotellet sker här och det finns kapprum med 2 toaletter. Till höger om kapprummet ligger en separat lokal om ca 20 kvm där man har olika aktiviteter såsom klädbutik eller konstutställningar av skilda slag.

  Till vänster ligger Restaurangen samt trappan upp till hotellrummen.
  Restaurangen erbjuder 90 platser med både bar och buffé. Lokalen har stora panoramafönster som släpper in mycket ljus som ger lokalen en mycket trivsam och behaglig atmosfär. Från matsalen leds man in till konferensrummet på ca 70 kvm med whiteboard samt egen uteplats om ca 50 kvm. Köket ligger i direkt anslutning till både konferenslokalen och matsalen.

  En trappa upp är hotelldelen belägen. 18 rum varav 14 st är Enkelrum och 4 dubbelrum. Två av dubbelrummen har egen balkong med utsikt över Stora Torget. Alla rum har WC och dusch och är trendigt inredda med fina detaljer och rejäla resårsängar. Sänglinnet är välmanglat och fräscht. Det finns 40 bekväma extrabäddar som gör det enkelt att snabbt göra om de stora rummen till dubbelrum och 4-bäddsrum. Alla rum och korridorer är lättstädare med vackra trägolv och öppna ytor.

  En trappa ner finns en lounge som ibland även används som konferensrum, ibland som frukostmatsal när beläggningen på hotellet är färre än 10 personer. I källarvåningen finns även frysrum och kylrum samt fler utrymmen som inte används idag.

  Fakta om orten
  Detta är Sveriges centrum för träindustri och möbelproduktion. Här finns ca 80 st företag i möbelbranschen såsom bl.a Tibrobädden, Mio, Tibromöbler och Ikeas underleverantör Swedwood. Veckans alla dagar är därför frekvent bokade av affärsmän inom möbelindustrin och helgerna är bokade av gäster inom sportföreningslivet. Orten har ett ovanligt rikt föreningsliv med omkring 120 föreningar.

  Högsäsong på hotellet är vår, höst och vinter. Detta är en villastad belägen knappt 2 mil från Hjo, 2 mil från Skövde och 4 mil från Mariestad. Sjön Örlen bjuder på olika naturupplevelser och bostadspriserna är låga. Du kan köpa en villa för 550 000 kr.

  Vänligen respektera ägarens önskemål att inte bli störd med frågor eller spontana besök.

  Kontakta mäklaren för mer information
  Ireen Bertilsson 0736-22 00 71
 • BEGÄRT PRIS:0
 • HYRA PER MÅNAD:31000 kr inkl moms, värme, vatten
 • EGEN FASTIGHET (SEK/MÅN):0
 • PRIS/KVM:0
 • FÖRSÄLJNINGSKONSTRUKTION:Aktiebolagsaffär
 • ALKOHOLRÄTTIGHETER:Ja
 • VÅNINGSPLAN:2
 • TYP AV RÖRELSE:Hotell
 • LÄN:Västra Götaland
 • LAND:
 • STAD:Möbelstaden
 • STADSDEL:City
 • ADRESS:Stora Torget 7
 • POSTNUMMER:
 • BYGGNADSÅR:1950
 • BYGGNADSSTIL:
 • ANTAL VÅNINGAR:3
 • RESTURANG:Ja
 • ANTAL DUBBELRUM:4
 • ENKELRUM:14
 • FLERBÄDDSRUM:
 • TOTALT ANTAL RUM:18
 • KONFERENSRUM:ja
 • SPA AVDELNING:

Fler företag till salu